New York

24 uur New York

New York heb ik al vele malen bezocht. Een van de weinige plekken waar je nooit (op) bent uitgekeken. De drukte in Manhattan is overweldigend, maar toch zijn er juist ook minder bezochte plekjes die zeer de moeite waard zijn en wat mij betreft zelfs de grote trekpleisters overtreffen. Tijdens mijn laatste bezoek aan de stad heb ik er een paar opgezocht.

 

Omdat ik nuttig gebruik heb gemaakt van mijn jetlag 😉 stond ik al om 06.30u op Times Square. Op dit uur van de dag nog lekker rustig. Hiervandaan was het een prettige wandeling van een half uurtje naar Central Park. Ik las laatst iets over een vogelaar die in alle vroegte Central Park in gaat om vogels te spotten, zo sereen is het in de vroege ochtend, echt heel fijn. Na een ontbijt vervolgde ik mijn dagtripje naar de wijk Williamsburg in het noorden van Brooklyn. Een kwartiertje met de metro en je bent er! Daar kun je genieten van buurten en plekken die helemaal los lijken te komen van de hectiek en het massatoerisme van Manhattan: leuke, kleine winkeltjes, boetiekjes, barretjes, creativiteit, een heel bijzondere sfeer. Hier “gebeuren” dingen, fantastisch!

 

Toch wil ik ook in het drukke Manhattan de High Line nog even noemen: een oude spoorbrug in het Meatpacking District, overigens net als Chelsea een zeer bijzonder wijkje in dit gedeelte van de stad. De High Line is door een Nederlandse tuinarchitect, Piet Oudolf, getransformeerd in een wellustig groeiend en bloeiende tuin, heel bijzonder.

 

Maak bij jouw bezoek aan New York zeker tijd vrij om deze mooie plekken te bezoeken. Als je de grote drukte wilt ontvluchten en toch niets wilt missen zijn dit absolute aanraders!

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.