Brocante markten en Vide-greniers

Geregeld bezoek ik brocante markten en vide-greniers, meestal in Frankrijk omdat er daar simpelweg heel veel zijn met vaak een zeer groot en divers assortiment. Ik verheug mij van tevoren al op wat ik daar op de kop zou kunnen tikken. Misschien hoop ik stiekem wel op een echte Albrecht Durer tussen de speelgoedautootjes en het tafelzilver (een paar dagen geleden werkelijk gebeurd!), maar ik vind altijd wel iets dat werkelijk mooi, uniek en ook echt goedkoop is.

Bedenk van tevoren welk soort markt je wil bezoeken. De website vide-greniers.org is een echte aanrader. Op deze site kun je zien welke markten er zijn in jouw buurt, hoe veel kraampjes er zijn en welk soort markt het is. Er is namelijk een verschil tussen brocante-markten en vide-greniers: de brocantes zijn in het algemeen professionele markten. Voordeel is dat de meeste spullen een zekere waarde/kwaliteit hebben, maar daar tegenover staat dan wel een hogere prijs. Persoonlijk ga ik voor de vide-greniers (letterlijk “lege zolder”). Hier wordt een beroep gedaan op je vermogen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod. Je komt hier letterlijk alles tegen: van oude lp’s, kleding en speelgoed tot sieraden, meubilair en servies. Mijn uitdaging is tussen al deze spullen mijn schat te vinden. En dat lukt bijna altijd.

Mijn dochters van 11 en 14 gaan ook graag mee, voor hun is het de plek om hun vakantiezakgeld te besteden.

No Comments

Post a Comment