buenos aires

Buenos Aires

Of je nu voor de eerste of de zoveelste keer in Buenos Aires bent, er is een goede kans dat je in de wijk Palermo belandt. Tenminste, als je op zoek bent naar een plek die in beweging is en waarin je de creatieve puls van de stad kunt voelen.

In de jaren ’90 is Palermo getransformeerd van een arme wijk waar weinig belangstelling voor was naar een buurt waar jonge creatievelingen bij elkaar kwamen en zich vervolgens hebben gevestigd. Zij hebben de winkels, bars, restaurants en atmosfeer gesticht die dit gebied zo aantrekkelijk maken.

In de weekenden zitten de markten van de Plaza Serrano en de Plaza Armenia volgepakt met verkopers en kunstenaars. Vergeet niet om een van de prachtige oude barretjes te bezoeken. In Buenos Aires bestaan ze nog, elke buurt heeft er wel een en ze vormen de essentie van de stad.

Net als andere wereldsteden is Buenos Aires groot en druk: het is verleidelijk te denken dat je de stad moet verlaten voor wat groen, maar vergis je niet. Ga naar de Jardin Botánico! De entrée is gratis en de tuin is open van woensdag tot en met zondag. De tuin ligt ook in Palermo dus probeer deze twee extremen met elkaar te combineren.

Buenos Aires

Jardin Botanico

 

De Jardin Botánico beslaat een oppervlak van 7 hectare waarin 5.500 planten-, bomen- en struikensoorten uit de regio, evenals een groot aantal prachtige sculpturen en vijf kassen te zien zijn. Het is zeer de moeite waard! Een kersje op de taart van een mooie dag!

 

 

No Comments

Post a Comment