Design Fair

Het is alweer zes jaar geleden dat ik in mijn eerste blog schreef over mijn liefde voor vintage meubels. Na al die jaren is daar helemaal niets aan veranderd. Integendeel: lees verder in dit blog over mijn plannen!

Vintage, hergebruikt, tweedehands, preloved, of hoe je het ook wilt noemen, wint steeds meer terrein en dat is goed te begrijpen. De behoefte aan bewuste en duurzame keuzes zie je niet alleen op het gebied van wonen maar op nog veel meer gebieden.

De keuze voor vintage meubels is ook een hommage aan ambachtelijk gemaakte spullen. Het zijn meestal deze meubels die het verschil maken, want van 13 in een dozijn items of het kopiëren van interieurs wordt toch niemand blij en geïnspireerd?

OK, dat klinkt allemaal heel mooi, maar hoe pak je zoiets dan aan? Ik vind het zelf een superleuke uitdaging om de parels te vinden tussen het enorme aanbod. Maar met alleen een verzameling parels ben je er ook nog niet: de truc is om de juiste en vaak gedurfde combinaties te maken. En zonder op te willen scheppen: ik denk dat ik daar goed in ben.

Murano Summerso
Flavio Poli

Ik vind het superleuk dat ik onlangs door Het Nieuwe Instituut in Rotterdam ben gevraagd om mee te doen aan de Design Fair op 30 april aanstaande!

Ik mag voor deze Design Fair samen met Pakhaus uit Rotterdam een stijlkamer inrichten met items uit onze shops, maar tegelijkertijd lanceer ik daar iets nieuws: Vintage kleinmeubilair en accessoires! Ik heb hier ontzettend veel zin in omdat ik al langere tijd met dit idee rondloop.

Er zal een mix te zien zijn van Japandi, Scandinavische meubels, verlichting en kleurrijk Tsjechisch- en Venetiaans glaswerk. Ook presenteer ik de vazen waarmee ik heb geëxposeerd tijdens de Salone de Mobile, tezamen met ander nieuw eigen boetseerwerk.

Deze bijzondere, circulaire Design Fair heeft een divers aanbod met unieke items voor elk huishouden en elke portemonnee. Dus alles wat je ziet is ook te koop! En naast bijzondere interieurstukken kun je ook werk van nieuw talent/ontwerpers en kleding bezichtigen en bemachtigen.

Een absolute must dus voor elke interieurliefhebber. Zet 30 april dus in je agenda voor een dagje Rotterdam! Ik hoop je dan te zien.

X, Edith

Bohemia Artglass (Tsjechië)
Josef Hospodka

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.