berber tapijten uit Marokko

Berber Tapijten uit Marokko

 

Berber tapijten uit Marokko hebben bijzondere eigenschappen. Het zijn kleden die de unieke combinatie maken tussen esthetiek en praktisch gebruik. De vormen en texturen zijn vaak basaal, soms ruw en a-symmetrisch. De patronen en kleuren zijn altijd anders en zitten vaak vol symboliek. Dit geldt vooral voor Azilal- en Boucherouite tapijten. Beni Ouarain kleden zijn meer ingetogen en hebben sobere patronen. Alle kleden zijn gebruikt, Azilal- en Boucherouite kleden zijn vintage en 20 tot 30 jaar oud.

 

Wij zoeken onze tapijten zelf uit tijdens onze trips naar Marokko. Beni Ouarains kunnen ook (nieuw) op maat worden gemaakt, de andere tapijten zijn altijd unieke exemplaren. Mocht je keuze of wens niet in onze collectie zitten, neem dan contact met ons op om te kijken welke oplossingen er eventueel zijn.

14 dagen zichttermijn

gratis bezorgd vanaf € 75

beveiligde transacties

uit voorraad leverbaar

berber vintage tapijtenberber vintage tapijten

BERBER TAPIJTEN

Berber tapijten uit Marokko hebben unieke eigenschappen. Ze zijn handgemaakt en kenmerken zich in het algemeen door abstracte patronen en soms ook a-symmetrische vormen. Boucherouite en Azilal vintage tapijten zijn uniek, ze hebben een sterk artistiek en esthetisch karakter en zijn feitelijk kunstwerken. Beni Ouarain tapijten voelen zeer warm, zacht en comfortabel aan.