Over onze producten

 

 

Waarom World of Blends?

 

Wij willen het verschil maken op de volgende punten:

 

aandacht voor schoonheid en kwaliteit. Al onze producten zijn door ons persoonlijk uitgezocht. Wij hebben ze gezien en aangeraakt bij de inkoop. Zo kunnen wij zelf instaan voor wat wij verkopen. Dat geldt zowel voor de kwaliteit als voor het esthetische. Natuurlijk verschillen smaken, maar wij volgen actief woontrends en zoeken producten die vaak net wat anders zijn dan wat er algemeen verkrijgbaar is. Daarbij zijn kleuren, vorm en textuur onderscheidend en onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

aandacht voor mensen. Ons doel is klanttevredenheid. Wij vinden het leuk om zaken te doen met mensen en ze te laten genieten van mooie producten, wij proberen aan jouw verwachtingen te voldoen en waar mogelijk deze te overtreffen.

 

 

Tapijten

 

Zijn de tapijten nieuw?

De Azilal-en Boucherouite tapijten zijn vintage, dat betekent dat ze 20-30 jaar oud zijn.

Beni-Ouarain tapijten zijn nieuw of gebruikt, dus geen vintage. Ze zijn dus “jonger” dan de Azilal tapijten maar wel altijd origineel en dus van 100% wol en handgeweven in Marokko.

 

Wat is de kwaliteit van de tapijten?

Wat voor alle tapijten geldt is dat wij ze zelf inkopen en persoonlijk uitzoeken. Naast esthetische waarde letten wij ook op de kwaliteit van het weefsel. Alle tapijten die wij verkopen zijn schoon en in goede staat. Dat wil dus niet altijd zeggen in nieuwstaat: vintage tapijten zijn immers soms tot 30 jaar oud en ze zijn soms ook al gebruikt. Dat is bij sommige kleden ook zichtbaar. Let bij de productbeschrijvingen op de details over de staat van het product.

 

Wij kunnen je desgevraagd nog aanvullende detailfoto’s mailen. Daarnaast kun je altijd met ons een afspraak maken bij ons om het tapijt zelf te komen bekijken bij ons op locatie.

 

Kan ik een tapijt vrijblijvend bij mij thuis uitproberen?

Ook dat is geen probleem. Je kunt een of meer tapijten bestellen en deze bij jou thuis neerleggen. Als ze om welke reden dan ook niet geheel aan je verwachtingen voldoen kun je ze gewoon weer naar ons terugsturen. Je krijgt dan je geld direct na retourontvangst teruggestort. Houd er wel rekening mee dat je dit binnen 14 dagen dient te doen, dat de verzendkosten voor de retourzending voor jouw rekening zijn en dat de geretourneerde tapijten in dezelfde staat zijn zoals je ze van ons hebt ontvangen. Zie voor meer details hier.

 

Kan ik een tapijt huren voor een tijdelijke periode?

Ja, dat kan. Wij rekenen hiervoor een weektarief dat een percentage is van de verkoopprijs. Je betaalt ons een borg ter waarde van de verkoopprijs, deze ontvang je terug als het tapijt door ons is terugontvangen. Verhuur kan niet via de webshop, informeer voor verdere details en afspraken.

 

 

Alpaca

 

Wat maakt Alpaca zo bijzonder?

Alpacawol is afkomstig van de Alpaca uit Zuid-Amerika, een verwant van de lama, en is de zachtste wol die er is te krijgen. Het kriebelt niet, is hypo-allergeen en is warm in de winter en koel in de zomer. Op de foto’s ziet het er al mooi uit maar wat je daarop niet kan zien is hoe het voelt. De kussens voelen diep, zacht en rijk aan en maken de beleving heel bijzonder.

 

Zijn Alpaca-producten diervriendelijk?

Jazeker. Alpacawol die gebruikt wordt in kleden wordt geschoren van de Alpaca, net zoals schapen hier worden geschoren. De kussens zijn gemaakt van huiden, maar hiervoor worden geen Alpaca’s gedood. Deze dieren zijn bij leven namelijk te waardevol voor hun wolproductie om ze te slachten voor hun huid. Alle Alpaca’s sterven dus een natuurlijke dood.

 

 

Vlinders en insecten

 

Wat maakt jullie ingelijste insecten zo bijzonder?

Het zijn de kleuren, de formaten en de manier van inlijsten. Veel vlinders bijvoorbeeld hebben een prachtige metaalglans en in tegenstelling tot veel andere opgezette insecten zijn ze allemaal ingelijst en verlijmd in dubbel glas en dus niet opgeprikt op karton. Ze worden slechts op een of een minimaal aantal punten met lijm aan het glas bevestigd, zodat ze vrij lijken te vliegen, wat sterk bijdraagt aan de esthetische waarde van het product.

 

Is het OK om ingelijste insecten te kopen?

Alle insecten die wij verkopen zijn legaal gekocht en geïmporteerd. Geen enkel insect dat wij verkopen is beschermd of staat geregistreerd als beschermd. Ze zijn bovendien gekweekt en dus niet in het wild gevangen. Verkoop gaat dus niet ten koste van het natuurlijke bestand en onze leveranciers voldoen aan alle internationale wet- en regelgeving.